vasárnap, 14 July 2013 18:29

  Mi a feladata az állatvédőknek?

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

  cicaAz utcában egy utcaszomszéd kerítésének tövében volt egy cica. Elég rossz állapotban volt. Tőlünk már nem fogadta el a kaját, se a vizet. Jött a hirtelen ötlet, hogy működik nálunk állatvédő egyesület (vagy mi), hívjuk fel őket, és segítünk a macskán.
  Megtettük.

  Cicahordozó elővesz, macsek belerak, és indultunk is (autóval) hozzájuk, hogy történjen vele valami.
  Odaértünk, és szinte letámadós hangulatban jött az első kérdés, a szia-sziasztok után, hogy
  - mit gondolunk mi róluk, és
  - szerintünk, mit kéne tenniük,
  - mit várunk el tőlük.

  Ezt hárman, háromféleképpen azonnal az arcodnak, mielőtt, megnézték volna a cicát!
  Na itt kezdett elszállni az agyam, hogy egyáltalán hova jöttünk? Kik vagytok ti? Ti vagytok az állatvédők? Mert szerintem nem, titeket csak ironikusan annak csúfolnak!

  kutyusFolytatom:
  Nektek pont annyi időbe, és pénzbe kerül elvinni állatorvoshoz, mint nekünk. Mert ez nálunk is saját pénzből megy. –mondták
  Van autótok, így könnyen oda lehet vinni –szintén mondták
  Majd kivették a hordozóból, egy felet rápillantottak, (TÉNYLEG CSAK A SZEMSAROKBÓL) és átrakták az ő hordozójukba. Majd mielőtt elköszöntünk, mondták: elvisszük, és ebből altatás lesz.

  Na, kérem szépen, itt a baj! És még mielőtt én lennék a hibás, hogy hagytam elvinni, olvass tovább.

  • Megtaláltuk a cicát? – igen
  • Volt valami baja? – igen
  • Be kellett volna fogadnom? – igen, de nem tudom, mert van már 3 kutyám, és jelenleg 6 cicám (nem mind azért , mert szerettem volna, hanem, mert rajtam maradt az ápolás, orvosi ellátás miatt, mert senki nem tudta befogadni, mert mindenhol MINDIG TELT HÁZ VAN!!! Az utolsó 2 napja jött. Amikor csak lehet megoldom a szomszéddal,
  1. közös felügyelet,
  2. orvosi ellátás,
  3. gazdi keresés,

  de van, amikor ez nem megy!

  • Szólnom kellett volna az állatvédőknek? –igen
  • Mit várunk az állatvédőktől??? –na ez itt a kérdés!

  Hát azt, ti szerencsétlen hülyék, hogy segítsetek az állatokon, és hogy az embereken keresztül segítsetek az állatokon! Nem írtam el! Vagy ti találjátok meg, és segítetek, vagy az emberek szólnak és segítetek.
  Ti egyesület vagytok, van weboldalatok, facebook oldalatok, nyomjátok a rizsát, van számlaszámotok, kértek az emberektől pénzt, kértek kaját az állatoknak, és ne adj isten még az adó 1%-át is megkapjátok. Én, mint mezei lúzer Magyar állampolgár, aki sajnálja az állatokat, és nincs rá pénze, és helye, hogy befogadjon egy újabbat, arra gondoltam ti segítetek majd rajta. Tévedtem.

  Ehelyett, megnézés nélkül elvisszük elaltatni? Akkor ne hívjátok magatokat állatvédőnek! Igaz ennek nincs média vízhangja, de azt nem gondoljátok, hogy ekkor is helyt kéne állni? Illetve ilyenkor kéne igazán, mert az emberek titeket fognak hívni szerencsétlenek!!

  Miért hívnak titeket?
  Mert az emberek úgy gondolják szerintem, hogy az ÁLLATVÉDŐ segít! Pedig NEM!
  Mert az emberek nagy többsége szereti az állatokat, és valószínű, hogy a legtöbb nem tud újabbat menteni, mert már több mentett állatkája van. Ha ott hagyom a lelkiismeretemmel kell elszámolni a szitu miatt. Mivel az állatok nem tudnak SZAVAZNI mit szeretnének, és nem nagyon van választásuk, ezért a sorsuk alakulásáról nem mindig tehetnek. Az embereknek pedig nincs pénzük, helyük, (hogy befogadják mindet, amit megtalálnak), nincs energiájuk gazdát keresni nekik.
  Én azt várom el egy állatvédő egyesülettől, hogy ha baj van, akkor eljöjjön, bevigye az állatot, megvizsgáltassa, és a vizsgálat után döntsön a további sorsáról. DE ROSSZUL GONDOLOM ÉS EZZEL MINT KIDERÜLT NEM VAGYOK EGYEDÜL!

  Biztos rosszul gondolom, hogy ez lenne a feladat, amit el kéne látnotok, de akkor nektek kéne azt kommunikálni, hogy ti mit csináltok, nem pedig kérdezni, hogy mit csináljunk, hiszen a válasz úgyis az, hogy gyógyítsd meg, hogy szaladgáljon tovább, valakinél otthon majd idővel.

  Miért várom ezt el?
  Azért mert van számlaszámotok, az emberektől pénzt kértek, kaptok és TI is szeretitek az állatokat.
  Amelyik állatvédőnek mondott csoportosulás nem így működik, az számolja fel magát. Nincs szüksége az országnak olyan állatvédőkre, akik nem jönnek ki (ha nincs média), akik megkérdezik a telefonba: nem tudja befogadni?, illetve, aki kivizsgálás nélkül ilyet odalök távozáskor, hogy jó, vigyük elaltatni.

  Akkor inkább ott hagyom legközelebb az út szélén, és ráfogom: ez a természet rendje, és mikor eltávozott, akkor ELTEMETEM! Ültetek fölé egy fát, és emlékezek rá a kertben. Mert nekem sajnos erre nincs pénzem, de annyit összeszedek, hogy egy fát tudjak ültetni neki.
  Tehát, ez a nagy Magyar Állatvédősdi ebben az országban nem működik. Én az utóbbi 6 évben nem beszéltem olyan állatvédővel aki, jött, látott, intézkedett. (Illetve egészen pontosan 3 embert tudnék név szerint említeni). Helyette kérdezünk, vádaskodunk, észt osztunk és úgy csinálunk, mintha intézkednénk.
  De akkor nem kell csinálni!

  Legyen akkor fele ennyi állatvédelmi csoport a megfelelő anyagi háttérrel, hellyel, megfelelő létszámmal, tenni akarással és támogatókkal. El kell menni dolgozni, és a gazdaságot erősíteni. Nem kell ennyi (kutyaütő) állatvédő ebbe az országba, mert a normálisak úgyis megmaradnak, a többi pedig, MINTHA NEM IS LETTEK VOLNA, eltűnnek.

  Megjelent: 4167 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 13 June 2016 17:57

  Kapcsolódó elemek

  Tovább a kategóriában: « Motoros vs. autós
  A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
  © 2019 netisten.hu